🔸 ساختار کارتن بسیار ساده میباشد. گاهی کارتنها به شکل ۳ لایه و ۵ لایه تولید میشوند که به آنها ورق سینگل هم گفته میشود. هر تولید کننده کارتن باید یک دستگاه خط برش کارتن را برای شروع کار حداقل داشته باشد. اما باید از قبل کارتنهای مصرف شده که غیر قابل استفاده هستند را از سطح شهرها جمع آوری کرده باشند که این کار را شهرداریها انجام میدهند و آنها را به گارگاههای پرس ضایعات منتقل میکنند. در آنجا ضایعات کارتن را با مقداری آب مرطوب میکنند و داخل دستگاه قرار میدهند و آنها را به شکل مکعب مستطیل در میآورند.
🔸در بعضی از کارخانههای کارتن سازی این امکان وجود دارد که مواد اولیه و خمیر کاغذ را از چوب تهیه میکنند که ورق کارتنی که تولید میشود از کیفیت و استحکام بالایی برخوردار است به این ورق کرافت میگویند چون که مواد اولیه ی آن از چوب تهیه شده. در این کارتن سازیها همچنین نوعی کاغذ به نام کاغذ فلوتینگ تولید میشود که بسیار محکم و قوی است.
🔸 اما در کارخانه هایی که از بازیافت کارتن و کارتنهای بلا استفاده برای تهیه کاغذ و کارتن استفاده میکنند تولید ورق کارتن دارای دو قسمت کلی است که شامل: تولید خمیر از ضایعات کارتن و خط تولید کاغذ یا ماشین کاغذ است.

🔸در تولید خمیر ابتدا باید ضایعات کارتن را وارد مخزنی به نام هیدروپالپر کنند که همراه با آن مقداری ناخالصی از آن جدا میشود. محصولی که از هیدروپالپر به دست میآید وارد مرحله ای که نام آن توربورسپراتور است میشود. در این مرحله الیاف کارتن از هم جدا میشوند و ناخالصیها را نیز از آن کامل جدا میکنند و در ادامه جهت اینکه به کاغذ کارتن استحکام بیشتری داده شود به آن رزین و سولفات آلون اضافه میشود و همچنین برای اینکه الیاف کاغذ بهتر به هم بچسبند به آن نشاسته اضافه میکنند.
🔸 در مرحله ی بعدی تولید کننده کارتن خمیر سازی است که به وسیله ی ارتعاشات، ناخالص هایی که از مراحله قبل به جا مانده است را جدا میکنند. در این مرحله محصول به دست آمده را وارد مخزنهای بتنی میکنند در این مخزنها عملیات یکسان سازی انجام میشود و خمیر به کمک همزن هایی، یکدست و یک نواخت میشود.